Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

«Солодкий» хлопчик Адріано Зумбо


Батьки Адріано - італійці, власники невеликого супермаркету і пекарні в Coonamble - тільки вітали бажання сина проводити там вільний час. Це було перше дитяче зацікавлення бізнесом і, зазвичай, хлопчик найчастіше був у пекарні та відділах магазину з кондитерськими виробами. Відтак першим десертом для шкільних друзів, що приготував Адріано власноруч, став торт.

Коли хлопцю виповнилося 15 років, він вирішив залишитись жити в Сіднеї у своєї сестри. Влаштувався на роботу в кондитерську, де виготовляли капкейки, а потім в якості учня працював ще у кількох ресторанах у Сіднеї.

Адріано мріяв про кондитерську справу, тому поїхав у Францію, де вчився у відомих майстрів. Через деякий при фінансовій підтримці батьків відкрив власну кондитерську, а в 2007 році магазин в Balmain. Звичайно, потрібен був час, щоб у Адріано з’явилось багато клієнтів. Спершу він починав з капкейків, тартів, тістечок, тортів, нескладних у приготуванні. Багато вчився, експериментував, відшліфовуючи майстерність. Дуже популярними стали його крокембуші, а згодом з’явились авторські торти “Ненсі”, “V8”, “Танзанія”.

Адріано Зумбо захоплюється новими технологіями, використовує чимало інгредієнтів для випічки з тайської, малазійської, індонезійської кухні. Це й не дивно, адже Австралія знаходиться найближче до Азії, тому сильним є вплив азійських ароматів і продуктів.

Адріано Зумбо брав участь у багатьох міжнародних конкурсах, став обличчям австралійських кулінарних шоу. Видав три книги з доволі екстравагантними рецептами випічки - у 2011, 2012, 2015 роках.
Адріано Зумбо відкрив 10 кондитерських в різних містах Австралії. Це вже бізнес швидше масовий. Однак у Сіднеї є кафе “Adriano Zumbo”, в яке кондитер вклав чимало коштів і оригінальних ідей. Відомий дизайнер Luchetti Krelle продумав усе до найменших дрібниць. Все має вигляд пікніка - столи покриті штучною зеленню, підставки із солодощами біля вітрин нагадують вуличні ліхтарі; ввечері все це дивиться напрочуд казково у величезних вітринних вікнах, з яскравою різнокольоровою підсвіткою.

Пропонуємо рецепт брауні від Адріано Зумбо.
70 г вершкового масла, 265 г темного шоколаду розтопити. Збити міксером 3 яйця, 265 г цукру, додати суміш масла і шоколаду, 85 г сметани, 30 г рослинної олії. Все продовжувати збивати. Тоді 60 г муки, 45 г какао, 5 г розпушувача, 300 г згущеного молока. В готове тісто додати 170 г підсмаженого фундука, 90 г молочного шоколаду (поламати на шматочки) і легенько перемішати.
Випікати при 180 градусах 25-30 хвилин.

Торти за оригінальними авторськими рецептами можна замовити і в Києві, зокрема “Трюфельний“ з коржами на основі брауні, “Інтермеццо” з шоколадним лимонним мусом та інші, смак яких вас здивує і покаже майстерність київських кондитерів.


26.02.2019