Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

Осінній карнавал солодощів


Осінь красива, щедра на фрукти, з яких можна готувати неймовірно смачні торти, десерти, тістечка. Особливо багато рецептів з яблук, мабуть, кожна країна має свій, традиційний. У Німеччині — баварський яблучний штрудель з дуже тонкого тіста, а до яблучної начинки додають сир. У Польщі — яблучний польський пиріг, що печуть, за традицією, з пісочного тіста і дуже щедрої начинки з яблук. В Італії — сицилійський яблучний пиріг, до складу якого входять горішки пінії. У Франції — яблучний тарт з пісочно-сирним тістом. В Ірландії — вологий яблучний пиріг Керрі з хрумкою скоринкою. А є ще пироги, штруделі, торти, десерти з грушами, сливами, динею, гарбузом, одним словом, — осінній карнавал солодощів.

В Україні випічка з яблук дуже популярна. Пропонуємо кілька рецептів традиційної випічки Західної України.

Пляцок з яблуками

Тісто: 500 г муки, 2 жовтки, 50 г масла, 100 г сметани (кефіру), 16 г розпушувача, 50 г цукру.

Начинка: 1 кг яблук, 50 г білих мелених сухарів, 50 г цукру.

Замісити тісто, поділити на дві частини. Папір для випічки постелити у формі, змастити маслом і викласти на нього тісто. Посипати тісто сухарями (можна замінити манкою), викласти нарізані на скибочки яблука (або натерті на грубій терці), посипати цукром. Накрити другим коржем, поколоти виделкою і змастити двома білками, збитими з двома ложками цукру.

Пекти в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин.

Торт “Яблучна рапсодія”

Тісто: 750 г муки, 450 г сметани, 6 яєць, 350 г масла, 1,5 пачки амонію. Замісити тісто як на вареники, замотати в плівку і залишити на добу в холодильнику. Спекти 6 коржів

Крем: 1 кг яблук почистити, потерти на крупній терці, тушкувати помішуючи на малому вогні з 200 г цукру і 200 г масла.

Ще теплим кремом рівномірно змастити коржі. Верхній залишити чистим і полити шоколадною помадкою, прикрасити подрібненими горіхами.

Помадка: 3 ст. ложки сметани, 40 г какао, 150 г цукру варити, весь час помішуючи, на слабкому вогні 5-7 хвилин. Додати 60 г масла.

Бабка сухарна з яблуками

1 кг яблук, 500 г мелених житніх сухарів, 150 г цукру, по 1ч. ложці гвоздики, кориці, 0,5 ч. ложки шафрану. Спеції вимішати з цукром, а тоді змішати всі інгредієнти. Масу викласти у змащену маслом і посипану сухарями форму і пекти в духовці при 180 градусах 45-55 хвилин. Готову бабку посипати цукровою пудрою, прикрасити цукатами чи фруктами з желе.

Якщо у вас немає часу на випічку, а ви хочете порадувати себе і рідних, можете замовити торт у Києві. Кондитери запропонують вам чимало тортів і тістечок з різноманітними фруктовими начинками — яблучною, малиновою, чорничною, смородиновою, з бананами тощо. Фаворитом є торт “Ноктюрн” з м’якими шоколадними коржами без муки, шоколадним малиновим мусом і малиновим крем-брюле, а для тих, хто любить чорницю, — Чорничний з лавандою.


20.11.2018