Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

Торти і десерти у Німеччині


Німеччина - країна, в якій місцеві жителі полюбляють не тільки пиво і ковбаски, але й солодощі. Різноманітні пудинги, тістечка, кекси із неймовірними смаковими варіаціями дуже подобаються і німцям, і туристам з різних куточків світу. Користуються великим попитом вафлі з Бергишес Ланду, які можуть бути гострими на смак, з перцем, навіть з салом і прянощами. Це візитівка десерту, хоча не менш смачні вафлі у всіх пристойних кондитерських.

Німці люблять розповідати, що король Людвиг ll Баварський був великим любителем десертів, один з яких навіть назвали в його честь. Це крем із молока, вершків, яєць, желатину, цукру та натуральної ванілі. Його готують поперемінно нагріваючи та охолоджуючи, при цьому весь час збивають. Баварський крем готують майже у всіх кондитерських, однак в сучасних варіаціях замість вершків може використовуватись сиркова маса, а також додаються фрукти.

Кондитери констатують, що німці радше відмовляться від алкоголю, ніж від солодкого. У баварському місті Роттенбург-на-Таубері протягом року продають різдвяний десерт “сніжки”. У центрі міста на ринковій площі в кафе “Фрідль” пропонують різноманітні смаки цих солодощів. Їх випікають в круглих металічних формочках у фритюрі, додають різні начинки - родзинки, горіхи, шоколад - і посипають цукровою пудрою.

У містечко Баден-Вюртемберг туристи їдуть скуштувати десерт Versoffene Jungfern, для якого із солодкого тіста у фритюрі випікають кульки, а потім їх топлять у винному соусі з ваніллю.

Рецепт відомого торту “Укус бджоли” сягає 15 століття, коли в 1474 році місто Андернах отримало право на одноосібний збір мита з торговельних суден по обидва береги Рейну. Це обурило мешканців сусіднього міста Лінц-ам-Райн, і вони випустили з вуликів бджіл на андернахців, а пекарі спекли торт, складовими якого є дріжджове тісто, хрумкий глазурований мигдаль і ванільний пудинг.

У Німеччині особливою пошаною користуються пряники, про які розповідають різні історії. “Різдвяні зірочки” коричневого кольору спекли в 1162 році у Швабії в монастирі Альтцелла. Тістечко шестикутної форми з мигдалю, білків, цукрової пудри, цедри лимону і кориці - символ закінчення посту. Сьогодні жодне Різдво не обходиться без ароматних коричневих зірочок.

А в Нюрберзі такими ж популярними є пряники Елізи, яку, за легендою, не могли вилікувати ні лікарі, ні знахарі. Пряники, що спік її батько, з’єднавши мелені горіхи, яйця, цукати, корицю, гвоздику, вилікували дівчину.

І, звичайно, весь світ знає вишневий Шварцвальдський торт. Неймовірно смачні солодощі - тістечка, пряники, капкейки, кейк-попси - виготовляють київські кондитери. Можна замовити торт у Києві, записавшись на безкоштовну дегустацію. Вдалий вибір солодкого шедевру зробить свято незабутнім.


25.03.2018