Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

Торти на Різдво від Дарії Цвєк


Традиції святкування Різдва в Україні передаються з покоління в покоління. 6 січня з появою першої зірки українці сідають за щедрий, але пісний стіл у колі своєї родини. Із солодкого в цей вечір головною стравою є кутя - пшенична каша з медом, родзинками, маком і горіхами. Господині готують дріжджові пампушки з повидлом, начиняють горішками чорнослив.

А от наступні святкові дні дуже полюбляють діти і дорослі-солодкоїжки. І вдома, і в гостях можна поласувати смачними рулетами, тортами та іншою випічкою.

Пропонуємо кілька рецептів тортів відомої кондитерки до Різдвяних свят.

Торт горіховий з шоколадним кремом

Для тіста
250 г муки, 250 г масла, 250 г цукру, 250 г мелених горіхів, 6 варених жовтків, 3 столові ложки сметани

Для начинки
200 г фруктового джему, сік і цедра ½ лимона

Для крему
150 г жирних вершків, 150 г цукру, 250 г чорного шоколаду, 50 г масла, 2 жовтки

Масло посікти з мукою, додати перетерті крізь сито жовтки, мелені горіхи, цукор, сметану і замісити тісто. Покласти в холодильник на 2 години.
Поділити тісто на чотири коржі, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Приготувати крем. Цукор і натертий шоколад заварити з вершками до консистенції густої сметани. Додати масло і ретельно розмішуючи вінчиком жовтки.
Приготувати начинку. Розтерти джем з цедрою і соком лимона.
Коржі змастити поперемінно спершу начинкою, а тоді шоколадним кремом.
Кремом покрити верх і боки торта, посипати тертим шоколадом і горіхами.

Торт медовий

Для тіста
250 г муки, 100 г розтопленого натурального меду, 50 г мелених горіхів, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, 100 г цукру, 1 ч. л. кориці, 1 ст. ложка рому (або кілька крапель ромової есенції)

Для крему
150 г мелених горіхів, 150 г масла, 30 г молока, 500 г цукру

Замісити тісто. Поділити на три частини і пекти у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Приготувати крем. Збити міксером масло з цукром, додати молоко і горіхи.
Заварити півсклянки кави, промастити нею коржі.
Перекласти коржі кремом, змастити верх і боки. Прикрасити торт горіхами, чорносливом.

Торт пісочний з яблучно-горіховою начинкою

Для тіста
300 г муки, 250 г масла, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка оцту або лимонного соку

Для начинки
1 кг яблук, 300 г цукру, 50 г апельсинових цукатів, 100 г горіхів, ½ скл. води, цедра і сік з ½ лимона

Для помадки
300 г цукру, ½ скл. води, 1 ч. л. оцту, 1 ст. ложка масла, сік 1 лимона

Замісити тісто. Покласти в холодильник на дві години.
Тісто поділити на чотири частини, розкачати тоненькі коржі. Поколоти їх виделкою і пекти в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хв.
Начинка. З цукру і води зварити густий сироп. Додати туди почищені, натерті на крупній терці яблука і варити до прозорості. Охолодити і додати цукати, подрібнені горіхи, цедру і сік лимона.
Коржі змастити начинкою, зверху не обмащувати. Покласти на торт тягар і залишити на 6-8 годин у холодильнику.
Приготувати помадку. Цукор залити гарячою водою, оцтом і варити. Коли сироп загустіє (крапля спадає з ложки, тягнучи за собою нитку), зняти з вогню, додати масло, лимонний сік і розтирати. Коли сироп почне густіти і біліти, вилити його на торт.

На Різдво можна замовити торт у Києві в кондитерській. Майстри запропонують вам різні варіанти - бісквітні, пісочні, безе, шоколадні, фруктові, горіхові. Знаючи смаки своїх рідних та друзів, обирайте торт, який принесе їм справжнє задоволення, зробить свято ще яскравішим.


26.12.2018