Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

Школа кондитерського мистецтва


Школа Le Cordon Bleu - це школа високої майстерності, бренд у навчанні кондитерському мистецтву. Заснована у 1895 році в Парижі як кулінарна, а з 1990 року у ній викладають вже і кулінарну, і кондитерську справи. Французи говорять, що корінням школа сягає 16 століття, коли король Генріх lll створив орден “Святий дух”, члени якого носили хрест на голубій стрічці. Вони дуже любили веселі застілля зі смачною їжею, тому їх стали називати cordon bleu - голуба стрічка. Вже у 19 столітті це словосполучення набуло нового змісту. Так говорили не про гурманів, а про людей, що виявляли неабияке вміння у приготуванні їжі, а згодом воно стало синонімом найвищої кулінарної чи кондитерської майстерності.

Відома журналістка, ресторанний критик Марта Дистель у 1895 році відкрила в Парижі школу Le Cordon Bleu, а також заснувала журнал з однойменною назвою. Кулінарна школа стала настільки відомою, що навчатись сюди почали приїжджати з різних куточків світу.

Сьогодні школа об’єднує 40 міжнародних шкіл у 20 країнах світу, а це означає, що 20-25 тисяч студентів щороку навчаються у зірок кондитерської та кулінарної справи. У 2016 році в Парижі школа переїхала в модерний кампус з видом на Ейфелеву вежу і річку Сена.

Сертифікат чи диплом школи - це щось, на кшталт, знаку якості, відкритих дверей на кухні кращих ресторанів і кондитерських. Звичайно, не всі студенти стають шефами. Багатьох цікавить сам процес навчання, погляд на кухню зсередини.

Програма навчання в школі має 3 рівні підготовки: базовий, середній і вищий. Загалом навчання здійснюється англійською мовою. Студенти-кондитери освоюють три головні складові кондитерської майстерності: сучасні ресторанні десерти, мистецтво шоколаду, роботу з цукровими виробами. Студенти вивчають різні техніки створення тіста, кремів, вчаться прикрашати торти, тістечка, десерти. На вищому рівні молодим кондитерам дозволяють експериментувати, створювати свої десерти та оформлювати їх. Кращі студенти мають можливість проходити стажування в престижних паризьких ресторанах, а це неабиякий досвід для подальшого професійного росту.

На жаль, для багатьох молодих людей, навіть дуже талановитих, навчання у школі залишається мрією, адже його вартість немала. Так, сертифікат із кондитерської справи тривалістю 3 місяці - вісім з половиною тисячі євро, диплом - 6-9 місяців сягає майже двадцяти трьох тисяч євро, а гранд диплом +диплом з випічки (тривалість навчання 12 місяців) - майже шістдесят тисяч євро.

Сьогодні випускники цієї школи проводять майстер-класи, відеоуроки тощо. Тож якщо є справді велике бажання стати майстром із випічки, треба багато працювати і результат не забариться.

Ви можете замовити торт у Києві у справжніх професіоналів, які йдуть в ногу зі світовими модними тенденціями солодкої випічки та декору.


13.03.2019