Кондитерська в Києві:
б-р Дружби Народів, 5
Замовлення:
050 999-10-77
телефонуйте з 9 до 21

Розмова про пісний торт


У наш час модними стали пісні торти, випічка для вегетаріанців. Звичайно, вести дискусію на цю тему — справа нікому не потрібна. Адже в такій випічці є і плюси, і мінуси. Виключаючи зі складу торта яйці, масло, молоко використовуються вершки, йогурти рослинного походження, а це не зовсім корисно для здоров'я. А всілякі фрукти, горіхи є і в звичайних тортах. Калорійність, наприклад, пісного горіхового торту з джемом перевищує калорійність легкого мусового торту з фруктами.

Тому не завжди треба йти за «модними тенденціями», які часом розкручуються кондитерами як будь-які інші прибуткові бізнес-проекти. Винятком, звичайно, може бути вимушена дієта, строгий піст, осмислене вегетаріанство. Але... хіба справді віруючі планують урочисту подію в піст, хіба всі гості на святах вегетаріанці, хіба діти люблять горіхи, чорнослив, курагу і т.п.?

Тож знову але… На урочисті події варто замовляти, як це не страшно звучить, калорійний, смачний, красивий торт, який би сподобався всім гостям. Зрештою, від 150-грамового шматочка на свято фігура не зіпсується. Вдома, для себе, в піст або з якої-небудь іншої причини можна пекти пісні торти (або замовити пісний торт в кондитерській, якщо немає часу грати в господиню).

У кого є час і бажання, то пропонуємо вам рецепти таких тортів.

Торт «Горіхово-абрикосовий» (для вегетаріанців, які їдять яйця)

Тісто: 8 білків, 2 склянки цукрової пудри, ½ склянки мелених волоських горіхів, 2 столові ложки крохмалю, 3 столові ложки сухарів.

Білки збити в міцну піну, поступово додаючи цукрову пудру. В отриману масу легенько додати решту інгредієнтів. Вирізати із силіконізованого паперу чотири кружки, розділити тісто на чотири частини, викласти на папір, спекти в духовці (160 градусів).

Крем: 1 стакан апельсинового соку, цедра апельсину, ½ склянки цукру, 1 столова ложка манки. Заварити, збиваючи вінчиком. Додати 1 стакан апельсинового джему (можна замінити яблучним, абрикосовим, грушевим).

Коржі промастити кремом, укладаючи один на інший, поставити в холодильник. Прикрасити торт розтопленим гірким шоколадом, шматочками апельсину, горіхами.

Торт із журавлиною (пісний)

Тісто: 225 г борошна, 160 г цукру, 3 ч.л. розпушувача, 6 ст. л. олії, 2 склянки мінеральної води. Замісити тісто консистенції сметани. Розділити на дві частини, викласти у форми для випікання, змастивши їх олією. Випікати при температурі 160 градусів 20 хвилин.

Фруктовий сироп: 2 склянки журавлинного соку (можете замінити іншим, але торт вже не буде із журавлиною), 170 г цукру прокип'ятити і заварити з двома столовими ложками манки, збиваючи вінчиком. Охолодити.

Промастити коржі, залишити торт на 2 години просочитися на столі, а потім - в холодильник. Прикрасити ягодами журавлини, тертим гірким шоколадом.


Свято чекають всі — і родичі, і друзі, тому зробіть його красивим. Замовляйте торт в кондитерських Києва у професіоналів, які запропонують вам різні варіанти, безкоштовну дегустацію, модне ексклюзивне оформлення, щоб в кінцевому підсумку зробити ваше свято незабутнім.


20.09.2018